İLÇEMİZDE TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kutlamaları bez bebekleri ile ünlü, İlçemiz Soğanlı Mahallesinde başladı.

Soğanlı Ören Yeri’nde düzenlenen kutlama programına Valimiz Sayın Orhan DÜZGÜN’ün yanı sıra, Vali Yardımcımız Sayın Mehmet AKTAŞ, İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa GÖZLET, Kocasinan Kaymakamı Sayın Ali CANDAN, Belediye Başkanımız Sayın Abdulkadir AKDENİZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın İsmet TAYMUŞ, İlçe Jandarma Komutanımız Sayın Orhan AYNA, İlçe Emniyet Amirimiz Sayın Murat BOZKURT, Turizm sektörünün yöneticileri ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş, öğrenciler ve bölgede gezide bulunan turistler katıldı.

Kayseri Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği kutlamalar, Soğanlı Mahallesi meydanındaki tören alanında gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı mini konser verdi.  Ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Belediye Başkanımız Sayın  Abdulkadir AKDENİZ  yaptığı açılış konuşmasında Valimiz Sayın Orhan DÜZGÜN’e, Yeşilhisar’da turizmin gelişmesi için yapılan projelerden dolayı teşekkür etti. Yeşilhisar’ın Kayseri, Niğde ve Nevşehir’e 60 kilometre mesafede olmasına rağmen turizmden yeterince nasiplenemediğini dile getiren Belediye Başkanımız, “Soğanlı, Erdemli Vadisi, Keşlik, Güzelöz,  Başköy,  Derbentbaşı, İvriz Vadisi, Avlağa Vadisi, Avlağa Kanyonu, Sultan Sazlığı, İçmece ile tüm destinasyonlar Yeşilhisar’da mevcut. Bunları projeler kapsamında amatör de olsa ilçe imkanları ile tanıtmaya çalıştık ancak yeterince başarılı olamadık.  Ama sizin sayenizde Yeşilhisar’ın değerleri yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Teşekkür ederiz. Gerçekten bu konularla ilgili gayretin içindeyiz, Yeşilhisar’ı turizmle ilgili iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz. Malumunuzdur ki bunlar bütçe ile oluyor. Projelerimizi gönderdik, hükümetimizden, devletimizden gerekli destekleri almaya başladık. İnşallah önümüzdeki günlerde ilçemiz hak ettiği değeri görecek. Soğanlı geçen yıl 100 bin civarında turistin geldiği, birileri tarafından bilinen ama herkesin bilmesi gereken bir bölge. Bundan sonra daha çok tanınacağını umuyoruz. Yeşilhisar’a destek bekliyoruz. Yeşilhisar’ın Ürgüp kadar olmasa da hak ettiği değeri görmesini arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanımız Sayın Abdulkadir AKDENİZ Valimiz Sayın Orhan DÜZGÜN’e Soğanlı bebeği hediye etti. Daha sonra İl Milli eğitim ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ‘turizm’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin mini konseri ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı skeç gösterisinin ardından son buldu.

• İLÇEMİZDE TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI