MEŞHUR YEŞİLHİSAR KARPUZUMUZ YENİ SEZONDA SOFRALARIMIZDA

Yeşilhisar Belediyesi İlçenin önemli potansiyel ürünlerinden birisi olan ancak muhtelif sebeplerden dolayı yetiştirilme alanı oldukça daralan Yeşilhisar Karpuzu üretimi için harekete geçti. İlçeye özgü olan ve Yeşilhisar Karpuzu olarak bilinen türün üretimi için kolları sıvayan Yeşilhisar Başkanımız Sayın Abdulkadir AKDENİZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Bilindiği üzere Yeşilhisar’ımız Turizm ve Tarım alanında birçok potansiyele sahip. Bizde Belediye olarak bu potansiyelleri gün yüzüne çıkarmayı kendimize bir yükümlülük olarak addediyoruz. Yeşilhisar Karpuzu lezzet bakımından İç Anadolu bölgesinde gerçekten eşi ve benzeri olmayan bir ürün. Karpuzu özel kılan,  tohumun yanı sıra yetiştiği toprağın mineral ve bileşenlerinin de farklı olmasıdır. Şu anda elimizde yaklaşık elli bin adet karpuz fidemiz mevcut inşallah bu fidelerimizi yetiştirip tohumlarını alarak bir kısmını halkımıza dağıtacağız bir kısmı ile de tekrar üretime devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Yeşilhisar Karpuzu hem çiftçimizin para kazanabileceği alternatif bir ürün olacak hem de İlçemizin unutulmaya yüz tutmuş bir ürününü gün yüzüne çıkarmış olacağız” dedi.

• MEŞHUR YEŞİLHİSAR KARPUZUMUZ YENİ SEZONDA SOFRALARIMIZDA