YEŞİLHİSAR BELEDİYESİ KOSGEB KURSU

Yeşilhisar’da yeni müteşebbislerin ortaya çıkması ve iş hayatına atılmasını amaçlayan Yeşilhisar Belediyesi, KOSGEB ile birlikte önemli bir projeyi daha hizmete sundu

Yeşilhisar’da istihdama ve yönelik farklı çalışmalar yürüten Yeşilhisar Belediyesi bu defa kendi işini kurmak isteyenlere yeni bir imkân sunuyor. Bu kapsamda KOSGEB ile ortaklaşa düzenlenen eğitim programı ile yeni işyeri açacak müteşebbislere fırsat kapsısı doğuyor. Yeşilhisar Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile ikincisi gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’  28 Aralık Pazartesi günü Halk Eğitim Merkezi’nde başladı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı imkanını artırmak hedefleniyor. Kursiyerleri ziyaret eden Başkan AKDENİZ; “ Eğitimin temel amacının girişimciliğe klasik bakış açısını değiştirmek ve girişimci adayının vizyonunu geliştirmektir. Bu eğitimde, bir işletmenin nasıl kurulacağından, girişimcilik özelliklerinin sınanmasına, iş fikrinin geliştirilmesine, girişimcilik egzersizlerine ve bir iş planının nasıl oluşturulacağına kadar birçok konu öğretilmektedir. Umut ediyorum ki Kursiyerlerimiz bu eğitimin sonunda yeni bir vizyon ve daha geniş ufuklarla farklı iş dallarına yönelecektir. Girişimcilerimiz, Kurs bitiminde alacakları sertifikalarla Gerek Hibe Programlarına ve gerekse Kredilere başvurabileceklerdir. Her girişimcimizin ilçemizin ve bölgemizin ekonomisine katkıda bulunacak işletmeler kurmaları en büyük temennimizdir” şeklinde konuştu.