YEŞİLHİSAR BELEDİYESİ PARKE, BORDÜR VE ASFALT ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Daha güzel bir Yeşilhisar için gece gündüz çalışan Yeşilhisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin birçok noktasında bordür ve parke çalışmaları yapıyor. Tam donanımlı teçhizatla çalışan ekipler son günlerde çalışmalarını hızlandırdı. 2 mahallede asfaltlama çalışması yapan Yeşilhisar Belediyesi, bir yandan da kilit taşı, döşeme kaldırım ve parke taşından yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Derbentbaşı Mahallesinde gece-gündüz çalışan ekipler buradaki kaldırım ve yollara toplam 4 bin metrekare taş döşedi. Yeşilhisar sınırları içinde asfaltlama çalışmalarının yanında kilit ve parke taşı döşeme çalışmaları da devam ediyor. Özellikle asfaltlanan yolların kaldırımları adeta yeniden dizayn ediliyor. Sadece kaldırımlarla sınırlı kalmayan ekipler, bazı yollarda da kilit taşı döşeme ve parke taşından yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Abdulkadir AKDENİZ, sadece Derbentbaşı Mahallesine 4 bin metrekarelik kilit taşı döşediklerini söyledi. Başkan AKDENİZ, “Halihazırda 35 bin metrekare alana bordür parke döşemesi gerçekleştirdik. 2015 yılının sonuna kadar yaklaşık 50 bin metrekarelik parke ve bordür çalışması yapmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar Derbentbaşı, Fatih, Soğanlı, Güzelöz, Köşk, Musahacılı, Çadırkaya, Kayadibi ve Yavuz Selim Mahallelerinde parke bordür çalışması yapıldı. Program doğrultusunda altyapısı hazır olan sokakların hepsinde çalışmalarımız sürecek. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylar içinde asfalt çalışması başlatmıştık. Bir yandan da kilit taşı, döşeme kaldırım ve parke taşından yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Derbentbaşı Mahallesinde 4 bin metrekarelik kilit taşı döşeme işimiz önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacak. Asfalt çalışmalarımızı destekleme anlamında birçok bölgemizde kilit taşı döşeme çalışmamız devam ediyor. Ekim ayı sonuna kadar Yeşilhisar’daki birçok yolu kilit taşı ve parkeyle kaplamış olacağız” dedi.

İlçeye yaptıkları hizmetlerde altyapıya öncelik verdiklerini vurgulayan Başkan AKDENİZ, "Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizin farklı mahallelerinde asfalt, bordür, parke döşeme ve diğer altyapı çalışmalarını yoğun tempo ile sürdürmektedir. Yeşili ile nam salmış Yeşilhisar’ımızı daha da güzelleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek.’ dedi.