YEŞİLHİSAR’DA OKUL BAHÇELERİ YENİDEN DÜZENLİYOR

Yeşilhisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından İlçe dahilindeki okulların bahçeleri yeniden şekilleniyor. Çalışmaların en kısa sürede biteceğini belirten Belediye Başkanı Abdulkadir AKDENİZ: “ Okullarımız bir nevi öğrencilerimizin evleri mahiyetindedir. Bakıldığı zaman Öğrencilerimiz zamanlarının büyük bir kısmını Eğitim – Öğretim için okullarımızda geçirmektedir. Bu noktadan hareketle okullarımızın standartlarının yükseltilmesi, Eğitim kalitesinin yükselmesi ile doğru orantılıdır. Bir ülke, bir toplum kalkınmak ve kendini geliştirmek istiyorsa, her şeyden önce bireylerine kaliteli ve sağlıklı bir eğitim vermek mecburiyetindedir. Aksi takdirde o toplumun esir ve mahkum olması kaçınılmaz bir sondur. İnsanların toplum hayatına uyum sağlaması, kişilik kazanması, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olması ancak iyi bir eğitim sayesinde olur. Biz bu farkındalık ile hareket ederek bu konuda hiçbir şekilde taviz vermiyor, üzerimize düşen hiçbir sorumluluktan kaçmıyor ve gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Eğitim konusunda hasislik yapılmaması gerektiğine inanarak bu bilinçle hareket ediyoruz. Sosyal alanda hayata geçirdiğimiz ve üzerinde çalıştığımız projelerimizin büyük bir kısmı öğrencilerimiz ve gençlerimiz ekseninde şekilleniyor. Şu anda Derbentbaşı mahallemizin okul bahçesinde parke çalışmalarımız başta olmak üzere, öğrencilerimizin ders aralarında deşarj olabilmeleri için oyun gurupları yerleştiriyoruz. Ayrıca yeşil alan eksikliğini gidermek ve okullarımıza yeşil bir görünüm kazandırmak amacıyla gerekli ağaçlandırma çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Aynı çalışmalarımızı Musahacılı ve Çadırkaya Mahallelerimizin okul bahçelerinde de gerçekleştireceğiz” dedi.