Haberler
İSTİKLÂL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 101. YILI
İlçemiz Sosyal Yaşam Merkezi (Kaymek)’de, İstiklâl Marşımızın kabulünün 101. yılı ve Mehmet Akif ERSOY’u anma günü etkinlikleri kapsamında, Şehit Mehmet GÜNGÖRDÜ İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” temalı programa, Belediye Başkanımız Halit TAŞYAPAN, İlçe Kaymakamımız Ahmet Ali ALTINTAŞ, İlçe Protokolü, Öğretmenler ve Öğrencilerle ile birlikte katıldı.
Program; Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı, Kuran-ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşma, video gösterimi, orotoryo sunumu, şiirlerin okunması, tiyatro gösterisi ve Hatim dua’sı ile son buldu.
Emeği geçen Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür eden Başkanımız,
"İnşallah şanlı bayrağımız gönderde ilelebet dalgalanacak, İstiklal Marşımız da milletimizin her ferdi, her evladı tarafından yüksek sesle okunmaya, idrak edilmeye devam edecektir. İstiklal Marşımızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, Millî Mücadele Kahramanlarımızı, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.
Eklenme Tarihi : 14 Mart 2022 - 966 kez okundu.
Diğer Haberler