Haberler
"YEŞİLHİSAR DEĞERLENİYOR" PROJESİ TANITIM PROGRAMI DÜZENLENDİ
Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla gönüllü Yeşilhisarlı hemşehrilerimizin katılımıyla yürütülecek olan “Yeşilhisar Değerleniyor” Projesi tanıtımı ilçemiz Sosyal Yaşam Merkezi'nde düzenlendi.
Programa Belediye Başkanımız Halit TAŞYAPAN, Kaymakamımız Fatih BAYRAM, kamu kurumlarının amirleri ve siyasi parti ilçe başkanları katıldı.
Belediye Başkanımız Halit TAŞYAPAN “ Böylesi güzel hazırlanan bir projenin ilçemiz halkı adına fayda sağlayacağı kanaatindeyim. Ferdi değerlerimize aile içi değerlerimize ve toplumsal değerlerimize sahip çıkmalıyız bu değerler bizi biz yapan değerlerdir. Projenin ilçemiz adına hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum” dedi
YEŞİLHİSAR DEĞERLENİYOR PROJESİ NEDİR ?
Amaç, Kapsam;
Madde 1 — Bu Projenin amacı: Yeşilhisar “Değerleniyor” Projesi’ ile 2021-2024 yılları arasında uygulanacak şekilde, ilçemizde unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize toplum olarak sahip çıkılması için bir inisiyatif geliştirmektir.
Kapsam
Madde 2 — Bu Proje, Yeşilhisar İlçesi mülki sınırları içinde hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsar. Uygulamada sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların gönüllü katılımlarına olanak sağlar.
Projenin Özel Amacı
Madde 5 --- İlçemizde değerlerimiz konusunda toplumsal farkındalık oluşturarak, Yeşilhisar İlçesini huzurun ve mutluluğun merkezi haline getirmektir.
Hedefler
Madde 6 --- Bu proje şu hedeflere ulaşacaktır:
a. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak için bir inisiyatif geliştirmek,
b. Aile içi şiddetin önlenmesi ve azaltılması sağlamak.
c. Toplumsal barışa katkı sağlamak.
d. Toplumsal duyarlılık oluşturmak.
e. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerimiz konusunda farkındalık oluşturmak.
f. Sağlıklı iletişim kurulmasını sağlamak.
g. İlçemizde sevgi ve toplumsal hoşgörü iklimi oluşturmak.
h. Boşanmaların önlenmesi ve azaltılmasını sağlamak.
i. İlçemizde suç işlenmesini önlemek.
j. İlçemizin “huzur kenti” olarak anılmasını sağlamak,
k. Dezavantajlı bireylerin (öksüz, yetim ve parçalanmış aile çocukları, engelli bireyler, ihtiyarlar, kadınlar vs.) korunması ve topluma kazandırılmasını sağlamak.
Projenin Özeti
Madde 8 --- Değer; bir milletin sahip olduğu sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel alanlardaki maddi ve manevi ögelerin bütününü ifade eder ve bunlar toplumsal hayatımızın temelini oluşturur. Değerlerimize bağlı kalarak yaşamak, toplumsal bir farkındalığın oluşumunun yanında, daha güçlü ve mutlu bir toplum oluşmasına da doğrudan zemin hazırlayacaktır.
Son yıllarda bizi biz yapan değerlerimizden uzaklaşmamız nedeniyle sosyal hayatımızda çeşitli olumsuzlukların artmasına neden olmuştur. Buna olumsuz içerikli tv programları ile sosyal medyanın yıkıcı etkisi eklenince her geçen gün toplumsal yaşantımızda telafisi zor hasarlar bırakmaktadır.
Yeşilhisar “Değerleniyor” Projesi kapsamında “Faaliyet Programında” aylık olarak belirlenen değerlerimiz ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız ile okullarımız kendi belirledikleri etkinlikler ile (stant açma, afiş broşür hazırlama, web siteleri ve sosyal medya aracılığıyla Yeşilhisar Halkına yönelik bilgilendirme seminerleri, ev ziyaretleri vb.) değerlerimiz konusunda öğrencilerimiz ve halkımızda farkındalık oluşturulacaktır. Bu farkındalık ile dezavantajlı bireylerin de korunması, aile içi şiddetin önlenmesi, büyüklere saygı küçüklere sevginin pekiştirilmesi, toplumsal hoşgörü, sağlıklı iletişim gibi değerlerimiz ile daha yaşanılabilir bir Yeşilhisar olacaktır.
Projenin uygulanmasında sosyal medya mecraları aktif olarak kullanılacaktır
2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 salgını nedeniyle alınan tedbirler gereğince toplumun belirli kesimlerine (20 yaş altı ve 65 yaş üstü) sokağa çıkma yasakları uygulanmış ve uygulanmaya devam etmektedir. Bu yaş aralıklarında bulunmayan diğer aile fertleri ise tedbiren zamanlarının büyük kısmını evde geçirmekte, zaruri durumlarda dışarı çıkmaktadır. Bu durum da, birbirleriyle daha fazla vakit geçiren aile bireyleri arasında iletişimde problemlere neden olmaktadır. Projenin amaçlarından birisi de, teknolojik aletlere (cep telefonu, bilgisayar, televizyon, tablet vb) ara verilip aile içerisinde de eski günlerde olduğu gibi sevgi, saygı, muhabbet ve hoşgörüyü hakim kılmaktır.
Proje kapsamında her ay bir değer işlenecektir.
Belirlenen değer halkımızla paylaşılacaktır.
2021 Ocak ayı değeri; Aile İçi Muhabbet ve Sağlıklı İletişim'dir.
Eklenme Tarihi : 8 Ocak 2021 - 458 kez okundu.
Diğer Haberler