YEŞİLHİSAR KAYMAKAMLIĞINDAN DUYURU

İlçemizde Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının talimatları gereği bu gece 24.00 de başlayıp 18-19 Nisanda uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında ilçemizde Tarımsal üretimin aksamaması için aşağıdaki tedbirler alınmıştır:

1-Arazide bağevi tarzında kalabilecekleri yer olan çiftçilerimizin 17/04/2020 Cuma Günü Saat 23.59’dan önce araç, gereç ekipmanları ile birlikte iki günlük akaryakıt, yiyecek ve içeceklerini yanlarına alarak araziye gitmek istemeleri halinde, ilçe merkezine 2 gün boyunca dönmemeleri, arazide çalışacak işçilerin de sosyal mesafe kurallarına uyması şartıyla, 19/04/2020 Pazar günü 24.00’e kadar arazi evlerinde kalmalarına müsaade edilmesi kararlaştırılmıştır.
2- Arazide kalacak yeri olmayanlar için, sokağa çıkma yasağı başlamadan önce;

* Pancar ekimi için hazırlığını yapmış olanlar,

* Elma, kayısı vb. ağaçlarını budamak, ilaçlamak için hazırlık yapmış olanlar,

* Üzüm bağlarına bakım için hazırlığını yapmış olanlar,

* Buğday, arpa vb. hububat ilaçlaması için hazırlığını yapmış olanlar

* İlgili Genelge 3/e Maddesine istinaden patates ekimi için hazırlığını yapmış olan çiftçiler ,

Kişisel güvenliklerini ve gerekli sıhhi tedbirleri alarak ilçe merkezine girmemek şartıyla Mahalle Muhtarlarına bu akşam (17 Nisan Cuma) 22:00’ye kadar isimlerini ve yapacakları faaliyeti kayıt ettirecek, ve sokağa çıkma yasağında izinli sayılacaklardır. Tarımsal faaliyet için izin alan çiftçilerin iki gün boyunca sabah saat 08:00’den önce ilçe merkezinden ayrılmaları gerekmektedir.

Yapılacak kontrollerde muhtarların vermiş olduğu listede ismi olmayan, tarımsal faaliyet için izin almamış kişilere Umumi Hıfzısıhha Kanununa muhalefetten cezai işlem uygulanacaktır.

Halkımıza önemle duyurulur.

Eklenme Tarihi : 17 Nisan 2020 - 390 kez okundu.